IT – Informations Teknik

Över tio års erfarenhet med att utveckla IT-lösningar åt företag och organisationer, allt ifrån industrier, medicintekniska företag, bokförlag, uppstartsföretag, ideella organisationer med flera. Inom webbområdet erbjuds företag, organisationer såväl som…Läs vidareIT – Informations Teknik

Företagsmassage

Företagsmassage i Malmö och Lund regionen Massage uppfyller olika syften såsom avslappning, ökad muskelsmidighet, avhjälper ömma eller stela muskler, ökar välbefinnande, etc. Ni har möjligheten att regelbundet få en massör…Läs vidareFöretagsmassage

Kostrådgivning

Hur fungerar kostrådgivning?

Man ses antingen via Skype eller träffas fysiskt i Malmö, på något lämpligt café, och samtalar kring din bakgrund, nuvarande situation och önskemål om framtida mål. Utifrån dialogen gör kostrådgivaren en analys och ett förslag läggs fram på hur man skulle kunna göra justeringar som passar in i ditt liv för att uppnå de framtida mål du har. Kunder uppsöker oss för kostrådgivning av flera olika orsaker såsom:
  • viktuppgång
  • viktnedgång
  • öka muskelmassa
  • bli piggare
  • lära sig mer om nyttig kosthållning
  • etc.

Kostrådgivningspaket

Kostrådgivning köps antingen styckvis, timme för timme, eller i paket om flera tillfällen. Ett vanligt upplägg är:

  • startmöte, 1 timme
  • 3 x 30 min, uppföljningsmöten

I paketen ingår livsstilsanalys, aktivitetsanalys och anpassad diet och motionsrekommendationer.

Kostrådgivning för de med matintolerans och matallergi

Om du har en diagnos kan vi assistera genom att planera en hälsosam kost när en del livsmedel behöver uteslutas. Behöver du behöver hjälp och stöd att gå igenom en uteslutningsdiet för att utvärdera vilka livsmedel som triggar symptom kan vi assistera med det. Dock rekommenderar vi att man först uppsöker läkare om man misstänker matallergi eller matintolerans.

Kostrådgivning kan betalas av arbetsgivaren

Kostrådgivning räknas in som Friskvård av Skatteverket, ifall din arbetsgivare erbjuder friskvårdsbidrag kan du lämna in kvitto på kostrådgivningen och få delar av pengarna tillbaka av din arbetsgivare.

Team Thuse:s kostrådgivare

Hos Team Thuse AB, är Lise-Lotte Thuse vår kostrådgivare. Nedan finns en lista på hennes utbildningar.

Högskolan Kristianstad

Hösten 2015, Matallergi och intolerans

Syfte
Kursens syfte är att studenten ska utveckla kunskaper om livsmedelsallergi, överkänslighet och celiaki (glutenintolerans), samt vilka konsekvenser dessa tillstånd får för hälsa, livsmedelsval, måltidsplanering och tillagning.

Innehåll
Kursen behandlar livsmedelsallergi, överkänslighet och celiaki samt vilka konsekvenser dessa tillstånd får för hälsa, livsmedelsval, måltidsplanering och tillagning. Kursen behandlar även märkning av livsmedel som innehåller allergener samt hur immunförsvaret interagerar med ämnen i livsmedel. I kursen ingår också ett skriftligt arbete i form av en litteraturstudie och en praktisk del i form av en näringsvärdesberäknad tredagars-meny, som utarbetas enligt gällande näringsrekommendationer och riktlinjer och som anpassas efter vald livsmedelsallergi samt celiaki.

Hämtat ifrån: Högskolan Kristianstad, kursplan för NM122G, 2016-02-12

Hösten 2014, Näringslärans grunder

Syfte
Kursen syftar till att ge grundläggande kunskap i näringslära. Kursen ger kunskap om olika livsmedel ur näringssynpunkt och ger kunskap om funktionen och den hälsomässiga betydelsen av de viktigaste näringsämnena. Vidare används Svenska Näringsrekommendationer och datorbaserade beräkningar för att studera innehållet i måltider.

Innehåll
Kursen belyser olika livsmedel ur näringssynpunkt och ger kunskap om funktionen och den hälsomässiga betydelsen av protein, fett, fettkvalitet, kolesterol, kolhydrater, kostfibrer, glykemiskt index, vätska, vitaminer, mineralämnen, vatten samt bioaktiva komponenter.
Kursen tar även upp energibehov i olika åldrar och grupper. Med utgångspunkt i de teoretiska kunskaperna och Svenska Näringsrekommendationer lär sig den studerande att komponera näringsriktiga måltider med hjälp av datorbaserad näringsberäkning.

Hämtat ifrån: Högskolan Kristianstad, kursplan för MN103G, 2016-02-12

Diplomerad Kostrådgivare via Bergklint Education

Delkurs 1

  • Kritisk granskning av litteratur och internetbaserad fakta
  • Näringslära/näringsfysiologi
  • Energiomsättningen
  • Basalmetabolism (BMR), Fysiska aktivitetsnivån (PAL)
  • Hormornernas funktioner
  • GI (glykemiskt index) GL (glykemisk belastning)
  • Vitaminer och mineralämnen, kosttillskott
  • Hälsa och livsstil
  • Olika mätmetoder för en hälsosam vikt
  • Förebyggande av kostrelaterade sjukdomar
  • Modedieter, GI, Iso-dieten och LCHF
  • Idrottsnutrition. Grundläggande kunskaper i kost och träning

Delkurs 2

  • Samtalsmetodik/Motiverande samtal i praktiken
  • Genomgång av kostdataprogram
  • Genomförande av matdagbok
  • Näringsvärdesberäkningar och kostanalys
  • Praktiska fallstudier med kostupplägg för viktminskning och prestationshöjning

Delkurs 3

  • Livsmedelskunskap
  • Tillämpad näringslära
  • Näringsdeklarationer och näringsinnehåll på livsmedelsprodukter
  • Utställningar, praktiska övningar med tillämpning av teoridelen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *