Blogginlägg: Tenta 1 genomförd – Medicinsk baskurs i Anatomi och fysiologi 15hp, hos Högskolan i Dalarna

Efter första tentan i Medicinsk baskurs

Efter första tentan i Medicinsk baskurs

En tung börda lyftes ifrån mina axlar

Medicinsk baskurs på 15 högskolepoäng på distans hos Högskolan i Dalarna lät som en god idé att läsa som komplement till mina tidigare studier som PT och certifierad massör. Tyvärr blev det en tuff start för kursen började i januari men jag blev antagen som reserv 6 veckor efteråt och de andra studenterna hade redan skrivit 2st tentor. Det betydde att jag redan före jag hunnit börja var jag bakut och hade 2 tentor att hinna ifatt. Kursboken är en amerikansk tegelsten på 1200 sidor med medicinskt fackspråk dock med bra sammanfattningar och illustrationer. I kursen som är en halvterminsstudier på halvtid ingår 4 olika examinerings moment, delmoment 1 nättentamen, delmoment 2 muntlig tentamen, delmoment 3 laboration och salstenta och slutligen delmoment 4 laboration och salstentamen.

Kan man få fler timmar på en vecka, tack?

Arbetstiden före jag gav påbörjade min fortbildning låg på 40-60 timmar per vecka beroende på antal bokade kunder, behov av verksamhetsutveckling, administration, om jag undervisade i massage, etc. Att driva eget företag och expandera är tids- och energikrävande så min reserv för att kvickt och lätt läsa ikapp på en medicinsk kurs var en aning låg. Dock lyckades jag någorlunda och nu återstår det bara att invänta resultatet.

Snart paus

Både mentalt och fysiskt känner jag dock att det snart är dags för en paus med återhämtning. När, var och hur är bara på planeringsstadiet men det kommer :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *