Blogginlägg: Lyckad dag – ett steg närmre Certifierad massör och roligt spinningpass

Lycklig efter spinningpass

Lycklig efter spinningpass

Godkänt praktisk certifierings test

Godkänt praktisk certifierings test

Vissa dagar är bättre än andra

Strax efter lunchtid idag genomförde jag den praktiska delen av certifieringstesterna för att bli certifierad massör, en utbildning som strax har pågått i ett år under otaliga helger, vardagar och kvällar. Utbildningen har prioriterats högt då den skulle ge mig nya färdigheter i en ny yrkesroll. Att bli massör var inte ett hobbyprojekt eller en sidoverksamhet utan något jag ville ha för att kunna satsa fullt ut på mitt eget företag med tiden. På grund av att utbildningen var essentiell för min framtida karriär fick jag hitta tid att genomföra den på ett bra sätt och det innebar avsevärt mindre fritid. Något jag ser framemot att återfå när utbildningen avslutas och det närmar sig med stormsteg. Jag blev godkänd på den praktiska delen av certifieringstesterna idag, och enda testen som återstår skall skrivas på lördag. Sedan återstår även ett praktikfall som skall färdigställas och invänta rättning av den skriftliga testen som görs av branschförbundet Svensk massage.

Dagen blev ännu bättre på kvällen

På kvällen hade jag ett nästan fullsatt spinningpass och trevligt besök av en f.d. kollega som deltog på passet. Stämningen var god, svetten lackade och de körde så att det rök om cyklarna! Passet var ett 45 min back/raksträcka pass med pulstoppar på 15-35 sekunder följt av kort återhämtning på 20-35 sekunder, uthållighetsetapper av olika längd ifrån 20 sekunder upp till 3 minuter, och där emellan längre återhämtning på 1-1½ minut.
Efter passet fick jag en del minnesvärda komplimanger såsom:

– Detta passet är det jobbigaste jag någonsin provat, efter passet kan jag nästan känna blodsmak i munnen.
Sades av en återvändande van spinningdeltagare

– Imponerande!
Sades av en förstagångs besökare.

Att få positiv feedback ifrån deltagare antingen genom att de återkommer på passen, uttrycker glädje under passen eller att de berättar att de tycker om passen är en av de saker som ger instruktörsjobbet guldkant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *