Blogginlägg: Inspirationshelg – One Live Stockholm 2015 (fd. SuperSaturday)

BodyAttack One Live 2015

BodyAttack One Live 2015

One Live Stockholm, Les Mills Fitness konvent

En gång om året har Les Mills ett gigantiskt fitness konvent i Stockholm och jag har deltagit så många år i rad att jag tappat räkningen. I år spelade de in master classes till alla deras program och det gör de normalt sett bara i Nya Zeeland. Det har bara hänt en gång tidigare att de filmat i ett annat land och det var på Super Saturday i 2013. I år liksom tidigare år hade de med sig de flesta av de ansvariga bakom de olika programmen (CXWORX, GRIT, RPM, BodyCombat, BodyPump, etc.) för att spela in de nya master classes. Varje år samlas tusentals deltagare för att vara med vid detta oerhörda event och eftersom det var filmning i år var det mer än vanligt.

Vad är Les Mills och master classes?

Les Mills är ett företag som grundades i Nya Zeeland de gör gruppträningspass (mixar musik, skriver koreografi, ger utbildningar) som sedan utförs av instruktörer över hela världen på olika gym. Gymmen köper utbildningar, uppdateringar (kvartals kit med musik, video och instruktioner) och betalar licens för att få köra Les Mills olika program. Det första programmet hette BodyPump, startade 1997, och är än idag det största och mest välkända.

Master classes heter de tillfällen då program ansvariga (program directors) själva instruerar och visar den nyaste koreografin (new release) som samtidigt filmas tillsammans med riktiga deltagare. Det görs normalt sett i en inspelningsstudio hos Les Mills i Nya Zeeland men i år tog de hit personalen som behövdes och filmade live i Stockholm.

BodyAttack One Live 2015

BodyAttack One Live 2015

Master class i BodyCombat och CXWORX

Jag valde att delta i Master classerna för BodyCombat och CXWORX eftersom jag är instruktör i de programmen, och dessutom gick jag på vanliga pass (d.v.s. inte master classes) för BodyVive, BodyBalance, BodyCombat och CXWORX. Under lördagen och söndagen fick jag äran att delta på 6st olika pass med ohyggligt duktiga instruktörer och känna stämningen när flera tusen människor som älskar träning tränade tillsammans. Det är lika underbart varje år ;)

BodyCombat master class gick nästan perfekt förutom att en av program ansvariga (Dan Cohen) råkade säga fel under introt så de fick börja om igen med introt. De gick av scenen och vi som publik fick låtsats att vi applåderade för första gången när de gick in igen. Förutom det gick det fint :)

One Live Stockholm 2015

One Live Stockholm 2015

Bilden tog jag medan jag väntade på sista passet som var CXWORX master class på söndagen.

CXWORX Master Class One Live 2015

CXWORX Master Class One Live 2015

CXWORX master class gick nästan felfritt förutom att musiken dog under en av låtarna och de fick köra en del av låten igen. Alla deltagare suckade eftersom det var mitt i en tung bit för lårmusklerna ;)

På bilden ovan skulle de ta en Facebook bild och lägga ut tillsammans med presentatörerna, och de som stod längs fram stormade scenen för att få vara med i bild ;)

Efter en hel helg av träning, endorfiner och glädje ser jag fram emot nästa års One Live :)

PS: För att se fler bilder ifrån One Live så följ Thuse_se på Instagram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *