Blogginlägg: Höststart för jujutsuträningen med boxningstema!

Jujutsu_5-kyu-gradering

Jujutsu 5 kyu gradering, före sommaren

Höststart och temat blev olika boxningstekniker inom jujutsu

Temat för kvällens pass blev boxtekniker inom jujutsu och det var suveränt roligt! Vi fick öva på tekniker som först kommer om flera bältesgrader (flera terminers träning längre fram) såsom slag med främre hand och att undvika slag. Slag med bakre hand mot solarplexus eller magen och sedan undvika slag. Det låter enkelt men när det skall kombineras med specifika steg, sättas ihop till gående slag framåt då kan det bli lite förvirrat på hjärnkontoret ;)

Avslut fria slag mot mits utan handskar – dubbla pass ;)

Först övade vi i luften sedan mot varandra där slag med främre handen nästan skulle träffa hakan på uke (motståndaren) och slag med bakre handen skulle träffa bröstkorgen på uke. Till sist skulle vi öva på mitsar och skiftas åt att hålla mitsen. Vi var udda antal så jag var i en grupp med tre personer. När det var dags för sista övningen med fria kombinationer av slag mot mits steg en av de med högre bältesgrad, som skulle träna passet efter oss, in och hjälpte till. Han höll mitsen hela tiden och jag fick slå så mycket jag ville ;)
Det var fantastiskt roligt!! Svetten rann på mig, pulsen steg duktigt, jag flyttade mitsen och mitshållaren och hade underbart roligt ;)

Avslutningen var fysträning, en gammal favorit på klubben där alla ligger i en stor ring i plankan, en person börjar att springa runt ringen lägger sig ner igen, nästa person springer och tills alla har sprungit ligger man stilla i plankan. Jag lämnade en fin svettig pöl efter mig på mattan ;)

Nu har jag adrenalin och endorfiner så att det sprutar ut igenom öronen, men jag skall försöka varva ner så att jag kan sova och återhämta mig inför imorgon. Imorgon är det fredag och på höstschemat innebär det att jag instruerar 3 pass! Jag börjar imorgon bitti 06:45 med 45 min spining, sedan 17:00 45 min BodyCombat följt av 45 min CrossCage. Det skall bli roligt ;)

Jag önskar mina läsare en trevlig kväll :)
/Lise-Lotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *