Blogginlägg: Första skolpraktiken på massageutbildningen

Hälsoteket skolpraktik

Hälsoteket skolpraktik

Första skolpraktiken på massageutbildning till Diplomerad massör

Imorse var det dags att stiga upp, ta på sig sin massör t-shirt och göra sig mentalt redo för att massera första kunden. Hela förmiddagen och delar av eftermiddag skulle vi massera fyra stycken kunder, som beställt elevmassage via Hälsotekets hemsida. Kunderna hade köpt 1 timmes massage. Vi fick ingen förhandsinformation vilka kunderna utan det blev en överraskning, både för oss och för kunden. Dagens praktik handlade om ryggmassage och på skolan hade vi övat oss fem gånger på att massera hela eller delar av ryggen, tillhörande anatomi, kundhantering, enkel diagnostik och journalföring.

Fusklappar och nöjda kunder

Före första kunden sprang jag och mina klasskamrater omkring med fusklappar med alla massagegreppen uppskrivna på, journalföringspapper, kuddar, handdukar och andra saker som behövde förberedas inför första massagekunden. Vi hade nog alla en del nervositet i kroppen för det märktes på stämningen ;)

Mina kunder var nöjda efter att jag masserat deras ryggar och jag kände att både massagegreppen och ordningsföljden satt bättre mot slutet av dagen än i början. Det blir intressant att gå vidare och lära oss att massera resten av baksidan.

Nästa del i kursen blir lördag-söndag om två veckor

Nästa tillfälle blir om två veckor och då skall vi massera sätet. Det är bra att det är tid mellan tillfällena för man hinner öva, plugga och framför allt bearbeta allt mentalt. Man hinner tänka efter och vara förberedd på ett annat vis. Jämfört med t.ex. PT-utbildningen, som jag läste 14 dagar i rad då det blev intensivt både med teori och praktik på kort tid. Under denna utbildningen känner jag att jag hinner tänka efter på ett annat vis.

Jag önskar mina läsare en trevlig kväll!
Mvh Lise-Lotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *