Blogginlägg: Fördelar med att vara PT – vacker arbetsmiljö

Pildamsparken utomhusgym

Pildamsparken utomhusgym

Vacker arbetsmiljö kan vara en fördel med PT-yrket

Olika yrken har olika fördelar och som PT kan jag njuta av att befinna mig utomhus i friska luften i vackra miljöer. En vårkväll med solnedgång vid ett utomhusgym är en av tillfällena då jag man njuter av att vara PT. Det är inte kallt för man rör på sig, luften är torr och frisk och man känner sig uppiggad. Mina kunder brukar förvånas över hur trevligt det är att träna utomhus och att det går bra att träna i de flesta typer av väder. Gränsen går vid hagel, stormvarning, snöstorm och för många minusgrader men annars brukar det vara trevligt. Ifall man har ett kontorsjobb i någon form är det uppfriskande att få vara utomhus och aktivera sig.

Förutom arbetsmiljön finns det åtskilliga fördelar med att vara PT som att kunna hjälpa andra människor att må bättre, lära människor att träna skadeförbyggande eller förbättra befintliga skador, hjälpa människor att uppfylla sina drömmar, etc.

Gårdagens vackra solnedgång

Bilden kommer ifrån gårdagens vackra solnedgång och som jag tog när jag avslutade träningen med min PT-kund. Jag kände verkligen att jag njöt av min fina arbetsmiljö ;)

Hur tränar jag mina kunder utomhus?

Övningarna varierar beroende på kundens möjligheter, behov och mål. Det kan vara allt ifrån klassisk styrketräning med marklyft, knäböj, utfall till step-up, löpning, battle-ropes, upphopp, boxning och kickar. Det är bara fantasin, kundens förutsättningar och behov som sätter gränserna.

Ikvällen är det inomhusträning

Ikväll håller jag gruppträningspass inomhus, 45 min spinning följt av CXWORX. Det brukar vara uppfriskande på andra vis ;)

Jag önskar mina läsare en trevlig kväll,
Mvh Lise-Lotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *