Blogginlägg: Snart kan jag massera hela ryggen ;)

Hälsoteket, massörutbildning

Hälsoteket, massörutbildning

Två helger avklarade och snart alla grepp för ryggen

Då har redan två helger förflutit med praktiska övningar varvade med teori. Det har varit lärorikt och givande för vi har både läst teori med muskler, rörelser, anatomi, skador och hur man masserar. Vi har fått massera varandra båda helgerna och på så vis lärt oss hur man applicerar teorin direkt. Vi har nästan tagit oss igenom alla grepp och muskler som vi skall lära oss på ryggen, så snart kan jag ge en klassisk svensk massage för rygg. Effleurage, petrissage, friktion, kantningar och saxningar är huvudgreppen som vi lärt oss hittills, och de muskler vi arbetat med är m. latissimus dorsi och m. erector spinae.

Fortsättning följer…

Utbildningen fortsätter varannan helg fram till början av juni och jag längtar redan till nästa helg med massage :)
Skolpraktik då vi får ta emot kunder kommer är även en del av utbildningen, och det blir spännande att ta emot riktiga kunder!

Önskar mina läsare en trevlig kväll!
Mvh Lise-Lotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *