Blogginlägg: Imorgon börjar min utbildning till Diplomerad Medicinsk Massageterapeut

Hälsoteket, massörutbildning

Hälsoteket, massörutbildning

Dags för vidareutbildning till min PT utbildning – Medicinsk massör

Det finns flera olika skäl till att jag vill utbilda mig till massör:

  • kompletterar mina tjänster som PT, gruppträningsinstruktör och kostrådgivare
  • kan erbjuda kompletta hälsopaket till mina kunder
  • fördjupar mina kunskaper inom anatomi, fysiologi
  • lär mig mer om skadeförbyggande åtgärder

Förutom skälen ovan skulle jag vilja kunna massera bra för det är ett så praktiskt och handfast sätt att kunna hjälpa andra och underlätta smärtor och stelhet i muskler.

När jag bestämde mig för att bli massör

Första gången jag började på allvar tänka på att utbilda mig till massör var faktiskt på en semesterresa till Barcelona sommaren 2013. Där fick jag tips av en massör ifrån Finland att massage av ländryggen eventuellt kunde förbättra matsmältningen och underlätta för matallergi och matintolerans. Han berättade att i ländryggen finns nerver som påverkar tarmarna och därmed påverkar tarmrörelser och matsmältningen. Jag har försökt att undersöka det och har hittat en del studier där man har gjort stimulans av sakral-nervern (sitter vid bäckenet) för att påverka tarmrörelser och har kunnat förbättra tillståndet för IBS (Irritable Bowel Syndrome) patienter. Förvisso handlar det inte om massage utan om el-impulser men det är ändå tillräckligt intressant för att jag vill lära mig mer om det.

Utbildningen startar i mitten av februari  och slutar i juni

Jag börjar utbildningen nu på Hälsoteket i Malmö, och kommer att gå på utbildning varannan helg, 09.00-17.00 både lördag och söndag. Det skall verkligen bli roligt, lärorikt och spännande :)

Nu tänker jag däremot skynda mig att ha lite fritid före skolan börjar imorgon ;)

Jag önskar min läsare en trevlig helg!
Mvh Lise-Lotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *