Blogginlägg: Fin jujutsu bältesknut och mindre fin bula på underarmen

Fin jujutsubältesknut

Fin jujutsubältesknut

Att knyta bältet är inte så enkelt?

Ifall man aldrig har tränat kampsport och försökt att knyta bältet så är det svårt att föreställa sig hur klurigt det kan vara, för det är det verkligen! Bältet skall tas två varv runt midjan och sedan på något intressant vis knytas så att det inte går upp under träningen och ser någorlunda snyggt ut. Det finns uppenbarligen många olika sätt att knyta det på eftersom jag fått bältesknutar som sett väldigt olika ut beroende på vem som hjälpt mig att knyta ;)

Denna gången såg det extra stiligt ut så jag ville ta en bild och visa, och detta är uppenbarligen så de brukar knyta när man tränar aikido.

Ifall du vill se exempel på en bältesknytning så har Stockholms judoklubb en liten animering…

Bula på armen?

Hur hänger då den fina bältsknuten ihop med en bula på armen? Det är en enkel fråga för de hänger inte ihop ;)

Idag övade vi på att skydda oss mot en anfallare som gör en “rallarsving”, d.v.s. ett svepande boxslag ifrån sidan och vi skulle blockera med båda underarmar mot den attackerande personens underarm och förflytta oss till en säker ställning. Sedan skulle samma anfallare attackera med en påk och vi skulle göra samma rörelse igen. Antagligen fick jag en smäll med påken på underarmen, men jag märkte inte det då på grund av att jag var fokuserad på att genomföra teknikerna rätt. Jag märkte dock att jag började få ont på underarmen och när vi var färdig drog jag upp kanten på min Gi (dräkt) och såg en stor bula på underarmen som inte fanns där före passet.

 

Bula på underarmen efter jujutsu

Bula på underarmen efter jujutsu

Is, vila, is

Direkt när jujutsun var avklarad gjorde jag en djupdykning i klubbens frys och hittade ett par fryspackar och började kyla ner bulan, som på synes på bilden har den nästan lagt sig helt igen. Däremot kommer jag nog att ha ett stiligt blåmärke på underarmen imorgon ;)

Jag hoppas bara inte att jag får ont för imorgon skall jag hålla i CXWORX, och i release 17 finns det en hel del övningar då vi rullar ut i plankan som innebär en hel del tyngd på underarmarna. Det får jag förvisso svar på imorgon så ingen anledning att oroa sig för det ikväll :)

Dags för återhämtning :)
Ha en trevlig kväll,
/Lise-Lotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *