Blogginlägg: Föreläsning för Triathleter på Barsebäcksverket

wpid-20141016_174436.png

Föreläsning om hälsosamkost & träning för Triathleter mellan 35-45 år

Jag fick möjligheten att föreläsa för 15st triathleter som var aktiva och tävlade och mycket nyfikna på hälsosamma kostvanor och specifikt hur de skulle optimera med tanke på deras träningar och tävlingar. Det var väldigt roligt att få föreläsa för så nyfikna, intresserade och engagerade lyssnare.

Jag började med grundläggande principer om goda kostvanor, vilka näringsämnen behöver kroppen och vart finns de. Hur minskar man risker för vanliga livsstilssjukdomar såsom diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar. Sedan gick jag in på ett par olika dieter såsom LCHF, Livsmedelsverkets rekommendationer och stenålderskost. Därefter gick jag igenom mer specifika som hur åldras kroppen och vilken skillnad är det i näringsbehov med åldern. Hur påverkar tävlingsresultat för triathleter med åldern? Vilka skillnader finns det mellan män och kvinnors resultat? Behöver man mer vila mellan passen med åldern? Varför får man kramp och vad kan man göra åt det?

Barsebäcksverkets lokaler var mycket trevliga och påminde om en biosalong

Det var en förening för triathleter som hade hyrt lokalen hos Barsebäcksverket och den var mycket trevlig. Det påminde om en biosalong komplett med projektor, duk och stolar. Det enda som fattades var doften av popcorn och någon som småpratade.

wpid-20141016_204547.png

Min åhörare hade många frågor som jag besvarade utifrån de studier jag har läst och utifrån mina kunskaper ifrån min PT-utbildning och kostrådgivareutbildning. De verkade mycket nöjda och glada. Dessutom fick jag en del frågor om matintolerans och matallergi så det var extra roligt att få sprida lite extra information om det.

Det är alltid ett nöje att få prata om kost och träning och det är ett extra stort nöje når åhörarna är brinner minst lika mycket för ämnena som man själv gör. Jag hoppas på fler tillfällen att få prata om kost och träning framöver.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *