Blogginlägg: Älskade BodyCombat

bodycombat_59Kärlek på flera nivåer

Det finns många typer av kärlek, kärlek till någon man älskar, kärlek till familjemedlem, kärlek till mat, kärlek till en bil och sedan finns det den där alldeles speciella kärleken – till BodyCombat :D

I den nya releasen av BodyCombat (nr. 59) som har funnits på gymmen i ett antal veckor nu har man lånat in “the Crane” som vi kan känna igen ifrån Karate Kid filmen. Det är en väldigt härlig känsla att mitt i passet, när kroppen känns upp i varv få lov att göra sådan en klassisk rörelse ;)

Jag kan varmt rekommendera att prova denna releasen om inget annat så bara för att få äran att göra “the Crane” tillsammans med ett helt gäng andra utan att man känner sig det minsta konstig ;)

Gammal kärlek rostar aldrig

Jag minns fortfarande när jag blev kär i BodyCombat! Det var någon gång på vintern 2002 hos Träningsakademin i Ängelholm, och BodyCombat var väldigt nytt i Sverige för de första utbildningarna hölls år 2000 på utvalda orter i Sverige.

Jag minns fortfarande instruktören och han gjorde verkligen ett bra jobb att introducera passet! Han var atletisk, energisk och väldigt drivande!
Vi skulle hela tiden röra på fötterna, inte stå stilla, ta ut slagen, ta i och samtidigt le ;)

Det var första gången som BodyCombat skulle hållas på klubben och alla var en aning nyfikna och spända inför passet. Personalen på gymmet hade övertalat mig att prova för detta var något jag inte borde missa!

Det var första gången i mitt liv att jag verkligen provade någonting som liknade kampsport och jag blev blixtkär. Det var väldigt jobbigt, det var klurigt med alla slag och sparkar och rörelser – men vilken adrenalin kick jag fick och leendet på mina läppar gick ifrån öra till öra.

En fin dröm kläcktes inom mig som jag knappt vågade tänka och ännu mindre uttala – någon dag ville jag stå inför ett helt rum fyllt med deltagare och göra det han gjorde.

Än idag får jag en adrenalin kick, ett gigantiskt leende och en härlig känsla inombords som sitter i dagar efter ett bra BodyCombat pass :D

BodyCombat är mitt favoritpass över alla andra!

Det känns lite kluvet att säga det eftersom jag är spinning-, CXWORX- och boxinstruktör men jag älskar BodyCombat lite mer än alla andra pass. Det har en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Jag älskar spinning, CXWORX och boxning men BodyCombat är lite extra speciellt för mig ;)

Jag vet inte riktigt varför, det kanske är kombinationen av kraftfulla rörelser, intensiv energi och en del jäklar anamma eller så är det bara magiskt oförklarligt såsom kärlek brukar bara ;)

Ifall du aldrig har provat passet så kan jag varmt rekommendera det!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *