Blogginlägg: Vad behöver jag ta med på ett boxpass?

Vattenflaska, liten handduk och bekväma kläder

Olika gym gör olika saker på sina boxpass men i grund och botten behöver man ta med sig samma saker som nybörjare; vattenflaska, liten handduk (att torka svett med) och bekväma kläder. På en del gym blandar man boxning, brottning, taekwondo, fys-övningar, MMA och en del andra kampsportsövningar på boxpassen. Då kan det vara en god idé att ha shorts eller lång byxor som sitter kvar fastän man hoppar, sparkar eller kryper på golvet. Förutom byxor är t-shirt eller linne och stabila skor som man kan sparka i och springa i bra att ta på sig.

Skall man köpa egna boxhandskar och boxarlindor?

När man har boxats ett tag märker man att det kan vara skönt att ha sina egna boxhandskar för att kunna få rätt storlek varje gång (boxhandskar på gym brukar ha olika storlekar ifrån S till L). Dessutom kan det vara skönt att få svettas i sina egna handskar. Det man skall leta efter är ett par säck-handskar som är anpassade för att boxas på säck eller på mitsar som man ofta använder på boxpass.

Det kan hända att man känner smärta i handlederna eller i underarmarna av boxningen, speciellt för tjejer som brukar ha mindre muskler runt handleder och underarmar. Då kan det vara en bra idé att be instruktören titta på ens teknik, så att man inte belastar sina handleder eller underarmar fel när man slår. Ifall man vinklar eller vrider handleden fel så får man lätt ont i handlederna. Ifall tekniken är rätt och man ändå får ont kan det vara en god idé att köpa boxarlindor och linda in händerna. Hur man lindar in händerna kan man antingen se på youtube eller fråga sin instruktör. Boxarlindorna ger stöd åt handlederna och underarmarna så man kan boxas med mindre belastning på handleder, händer och underarmar.

 Var köper jag boxhandskar eller boxarlindor?

Säckhandskar som till boxpass kan man köpa i vanliga sportbutiker såsom Stadium eller Intersport. Det finns också många olika kampsportsbutiker både på nätet och i vanliga affärer, en av de största är Budo Fitness. Boxarlindor finns oftast inte i vanliga sportbutiker utan då behöver man gå till en kampsportsbutik som har produkter för kampsporter.

Källor

  • Författarens egna erfarenheter av boxpass sedan 2004 och att vara box instruktör sedan 2012

Uppdateringar

  • 2012-10-17, Ändrade titeln till “Vad behöver jag ha med på ett boxpass” ifrån “Vad behöver jag ta med på ett box pass”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *