Blogginlägg: Vad är CXWORX?

20121002-163724.jpg

CXWORX är revolutionerande coreträning

CXWORX kommer ifrån det väldigt kända fitness-företaget Les Mills, som har gjort många olika träningsprogram som t.ex. BodyPump, BodyCombat, BodyBalance m.fl.

Les Mills gör koreografi, väljer musik och utbildar instruktörer över hela världen i deras olika träningsprogram var 3 månad så det är alltid exakt samma pass oavsett vart i världen man tränar.

CXWORX är 30 minuter långt och man arbetar med core-musklerna på ett funktionellt sätt i både isolerade övningar och kombinerade övningar. De muskler man fokuserar på är de raka magmusklerna, de sneda magmusklerna (midjan) och ländryggen.
Dessutom så tränar man axlar, baksida rygg, framsida och baksida lår och rumpa.

På 30 minuter gör man övningar som olika varianter av plankan, cruches, cross-crawl, sneda situps med eller utan viktplatta. Det finns även stående styrkeövningar med antingen viktplatta eller gummiband. Flera av övningarna engagerar även balansen.

Vem kan vara med på CXWORX?

Eftersom det finns alternativ till alla övningar så kan både nybörjare och vana passdeltagare få ut effektiv träning på 30 minuter. Ifall man vågar pressa sig själv och fortfarande ha bra teknik så ger det fort resultat.

Källor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *