Blogginlägg: Vad är Activio?

Att träna med pulsklocka har varit modernt till och från i flera år och redan för snart 10 år sedan fanns pulsbaserade spinning pass. De senaste åren har flera företag satsat på att göra system för pulsbaserad träning och Activio är ett sådant system.

Alla deltagare på spinningpasset lånar ett speciellt pulsbälte som kopplas till en mätare som visas med en dator och projektor på en duk. Deltagarna arbetar med sin egen puls igenom olika pulszoner igenom passet.
Före passet startar väljer deltagarna sin maxpuls eller låter systemet göra en automatisk beräkning baserad på deras ålder.

Vad tycker deltagarna?

Jag har hållit Activio pass sedan sommaren 2012 och alla har varit positiva och jobbat hårdare än på “vanliga” spinningpass. Jag har haft ett antal som provat fastän de “inte gillar spinning alls” som tyckte det var riktigt roligt!

Att arbeta med sin egen puls, oavsett om det är på spinningpass eller löpning eller på ett aerobics pass kan både motivera och visa tydligt vilka framsteg man gör.

Källor

Uppdateringar

  • 2012-10-17, bytte titel på artikeln ifrån “Pulsbaseras träning på spinningpass” till “Vad är Activio?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *